Werken aan wijken

2013/2014

TAALPUNT
taalpunt
De Manus Branding Stichting maakte in samenwerking met deelnemers en begeleiders een korte promotiefilm over het Team participatie van Welzijn Centraal in Leeuwarden.

VIJVERPARK FESTVAL
vijverpark-festival-groter-cmyk
In 2014 wordt voor de 2e keer het Vijverparkfestival in de Vlietzone georganiseerd. Het festival is een initiatief van de bewoners in samenwerking met de Manus Branding Stichting het wijkpanel en de buurtorganisatie Vlietvaardig. Dit ééndaags festival is bedoeld voor de bewoners van de Vlietzone en aangrenzende wijken. Op het festivalpodium zullen artiesten uit de wijk – amateurs en professionals – zich presenteren. Daarnaast zal er een braderie plaatsvinden van de ondernemers uit deze wijken. Tevens zullen de Talentenbus, het Repair Cafe en het buurt preventieteam aanwezig zijn evenals vertegenwoordigers van het wijkteam Oud-oost. Zij presenteren De Dag van de Wijkaanpak binnen dit festival.

2012/2013

OLDEGALILEËN
 oldegalileen

In opdracht van woningbouwvereninging Woon Friesland maakten wijkbewoners, kinderen, de klantadviseur en de buurtbeheerder een documentaire over de aanpak van de leefbaarheid in hun wijk. De film werd op een informatieavond aan alle bewoners vertoond in het wijkzorgcentrum St Jozef.

2011/2012

DE KEI BILGAARD
de_kei
In opdracht van woningbouwvereniging Woon Friesland maakten wijkbewoners, kinderen, de klantadviseur en de buurtbeheerder een documentaire over de aanpak van de leefbaarheid in hun wijk. De film werd op een informatieavond aan alle bewoners vertoond in het multifunctioneel centrum in Bilgaard.

2010/2011

CAMMINGHABUREN
werken-aan-de-wijk1
In opdracht van woningbouwvereniging Woon Friesland maakten wijkbewoners, kinderen, de klantadviseur en de buurtbeheerder een documentaire over de aanpak van de leefbaarheid in hun wijk. De film werd op een informatieavond aan alle bewoners vertoond in het multifunctioneel centrum De Camminghastins.

2009/2010

JONG&OUD IN DE BINNENSTAD
jong-en-oud-in-de-binnenstad
Ontmoetingen tussen ouderen en jongeren uit de binnenstad nemen d.m.v. vijf gezamelijke activiteiten een kijkje in elkaars leefwereld. 16 weken, 2,5 uur. 16 Jongeren en 12 ouderen uit de binnenstad van Leeuwarden.Er werd een skate-buurtfeest gehouden, een fotoalbum gemaakt. een rapnummer opgenomen en er was een bijeenkomst rondom drugsgebruik.

GRAFFITIPLATFORM
graffity
In een korte film tonen graffitischrijvers uit Leeuwarden hoe een gedurfd initiatief vanuit de gemeenteraad heeft geleid tot een zeeraansprekend graffitibeleid.

 

 

 

2008/2009

DE VRIJHEIDSWIJK
poster-vrijheidswijk-met-elkaar

20 weken, in samenwerking met het opbouwwerk in de wijk en het wijkpanel. Videoproject naar aanleiding van de ingrijpende renovatie van deze wijk.
Wijkbewoners maakten een documentaire over de grootscheepse vernieuwing van de Vrijheidswijk in Leeuwarden en de totstandkoming van het nieuwe multifunctioneel centrum in hun wijk

de vrijheidswijk maak je met zijn allen.

HOE GEWOON IS ALLOCHTOON
poster-hoe-gewoon-is-allochtoon
Een film met zeven portretten van ambitieuze nieuwe Nederlanders die op eigen wijze hun plek in de samenleving hebben vormgegeven.