Life 2014

life

LIFE gaat over jongeren, ergens in een grote stad, vervreemd van enige thuissituatie en met verkeerde vrienden. Wars van adviezen en goede bedoelingen. Verkeerde keuzes op het verkeerde moment leiden tot onbekende, nieuwe situaties.
LIFE gaat over het Ieven. Of hoe je moet overleven als het je allemaal niet zo meezit. ..

Het verhaal:
LIFE verteld het verhaal van jongerenprotestgroep GEN die zich verzet tegen de activiteiten van Laboratorium De Hoop. De directeur en zijn mensen hebben een baanbrekende ontdekking gedaan op het gebied van genetische modificatie, wat een doorn in het oog is van protestleider Stefan en zijn gevolg.
Stefan wordt ingezet als infiltrant in het bedrijf en wordt verliefd op directie-assistent Miranda. En dat is het punt, waarna alles gedoemd lijkt te mislukken. Verdeeldheid heerst tussen de leden van GEN, vriendschappen worden in de waagschaal gegooid en niemand lijkt elkaar meer te vertrouwen.

LIFE is een project waarin jongeren van 15 tot 23 jaar uit verschillende lagen van de Leeuwarder bevolking samen een locatievoorstelling maken, met als ingrediënten: toneel, dans, muziek, beeldende vormgeving en film.

Alles in de voorstelling wordt door de jongeren zelf ontwikkeld. Zij worden hierin ondersteund door professionele theatermakers, musici, choreografen, decor- en filmmakers.

Jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 23 jaar uit de regio, maar met elk hun eigen achtergrond, ervaringen, dromen en wensen, zullen hand in hand deze voorstelling bedenken en ontwerpen, in elkaar zetten en samensmelten tot een geheel.

Life biedt creatieve jongeren, die het gewoon interessant vinden om eens achter de schermen te kijken bij een grote theaterproductie de kans om mee te werken. Door middel van workshops en intensieve, professionele begeleiding wordt kennis en ervaring opgedaan, die gebruikt wordt bij de totstandkoming van de totale productie.

met

Jennifer Huver
Marielle Hoexum
Cheyenne Edwards
Esther de Jong
Esther van Ommeren
Hidde Brouwer
Janet de Ru
Silva de Waard
Dorine Kliffen
Tanje van Lingen
Kathelijne Sissing
Lars Bouwman
Suzy Kloosterman
Melissa de Vries
Jeroen Peek
Ismael Reinders
Ashton Leverock
Mike Kouwenberg
life1

Regie

Speladviezen

Muziek

Muziekadviezen

Videotechniek/regie
Camera

Audio-visueel advies

Dans

Decor

Productie

Sander Boonstra

Hans van Buuren

Ivar Lofström

Jos de Vooght

Marvin Jansen van der Sligte
Jeroen Peek

Richard van den Enden

Wendy Westra

Hans van Buuren, Jeroen Peek

Sander Boonstra
Hans van Buuren
Bram Adriaansz

LIFE wordt me de mogell)k gemaakt door bijdragen van het Old Burger Weesnuls In Leeuwarden en Het Nieuwe Stadsweeshuis en het Prins Bernhard Cultuurfonds

LIFE 2014 – Promo

lifebanner