De Vuurvrouw 1994

Stichting Zomerpodium vuurvrouw1

Het Fries Straatfestival bestaat in 1994 vijjftien jaar.
Al enige tijd heeft de organiserende stichting Zomerpodium de ambitie om meerdere culturele evenementen te organiseren in de zomerperiode.
De Stichting heeft eerder al enkele poetische nachten, onder de noemer ‘de Koperen Tuin’ georganiseerd. Daarnaast presenteert Zomerpodium sinds twee jaar ook het klassieke festival Tunlûden, dit jaar op zondag 26 juni. Een Een andere wens van de stichting is om te van de stichting is om te komen tot een jaarlijks terugkerend Leeuwarder openluchtspel.
Het Leeuwarder Stadstheater heeft zich bereid en in staat getoond om aan deze ambitie op ‘bescheiden’ wijze vorm te geven met een visueel en muzikaal spektakel.

De Vuurrouw 

De Vuurvrouw vertelt het verhaal van de wrede Credulia. Een zeer kwaadaardige dame, die de macht in handen denkt te hebben. Een kaart zorgt voor een zoektocht naar de schat. Credulia schuwt geen enkel middel om haar doel te kunnen bereiken. Liefde moet wijken, ambtelijke plannen lijken gedoemd om te mislukken. Alles en iedereen wordt gemanipuleerd en aan het werk gezet om ‘haar schat’ te vinden. Zal het goede het Kwade uiteindelijk weten te overtroeven?

Visueel en muzikaal spektakel

Dit oeroude thema wordt op spectaculaire wijze uitgewerkt door de cast van het Leeuwarder Stadstheater. De voorstelling is een visueel en muzikaal spektakel waarbij de omgeving en de vijver in de Prinsentuin zal worden gebruikt als podium. Tekstgebruik in deze voorstelling is minimaal. 

Stadstheatervuurvrouw2 

Het Stadstheater staat voornamelijk bekend om zijn wekelijkse voorstellingen. Met deze voorstellingen, onder professionele begeleiding gemaakt door amateurtheatermakers, is een nieuw dimensie toegevoegd aan het begrip toneel. Een voorstelling van het Stadstheater is als een chocolade-ei. Je weet van tevoren niet water in verborgen zit. Een voorstelling kan gevuld zijn met sketches, maar het kan ook een complete eenakter zijn. Het hangt allemaal af van de inbreng van de deelnemers.

 

 

 

 

 

 

Tekst

Regie

Margreet de Heer

Hans van Buuren

spel

Credulia
Francesca
Francesco
Wildeman
En verder
Annemarie Janssen
Anneke Soldaat
Frits van der Meer
Colin Vosveld
Wim van derMeer
Janneke Niemeyer
Hilde Callenbach
Rik Bekema
Jolt Bekema
Nynke Sopers
Winifred Dijkstra
Wim Braaksma
Hans Bekema

Muziek
Jos de Vooght
Bolke van de Berg
Harry Bouwens
Pieter de Vries
Pieter van de Staay
Arjen Bras
Remco Hoitsma
Bas Rijksen

kostuums

Licht

Anneke Soldaat

Wanda Setz
Hans van Buuren

Decor
Hans Bekema
Esther van de Velde
Hilda Callenbach
Hans van Buuren

Organisatie
Stichting Zomerpodium
stichting Stadstheater

Leeuwarder Courant 26 mei 1994
Friesch dagblad 26 mei 1994