Mooi’e Projecten voor het basisonderwijs

Mooi begin, goede start!

Werken met materialen. Voor groep 1/2 kleuters
Alle materialen hebben een naam, een bal, een ballon, een hoepel, een doek… en…alle materialen willen iets !!! Een bal wil rollen, een doek wil wapperen, een ballon wil vliegen, een ring wil draaien, je kunt ermee mikken… Die rollende hoepel maakt me blij, want hij rolt zo fijn. Die vallende hoepel maakt me boos, het lukt me even niet. Benoem het terwijl een kind speelt, zo leert een kind taal.

Bekijk projecten

Mooi begin, goed begin!

Werken met geleide fantasie en materialen. Voor groep 2 kleuters.
‘Fantasie fantazicht, doe maar eens je ogen dicht, stel je voor dat je een ‘olifant’ bent… of een muisje, of een hond’ Een olifant heeft een slurf, het muisje bribbelt en een hond snuffelt.
Zo kun je de wereld verkennen. En wat je beleeft kun je vertellen in taal.Wat een ander heeft beleeft, daar kun je naar luisteren.Bij belevenissen horen gevoelens.Gevoelens hebben we allemaal. Je kunt en mag ze benoemen.Vaak lucht dat op.

Bekijk projecten

Mooi door, het spel begint!

Met elkaar! voor elkaar!
Bouwen met verhuisdozen. Voor groep 3.
Het 1e groepje bouwt een huis, of een tunnel, een toren, of een …
Het 2e groepje gaat in het bouwsel spelen. Kunnen ze zien wat er is gebouwd? En welk spel zullen we erin spelen?
Het 3e groepje mag alles in laten storten en ruimt de rommel op.
Iedere week rouleren de groepjes!

Bekijk projecten

Mooi zo, blijf bij jezelf!

Basis voorwaarden voor drama, dans, muziek, als spel om samen te delen. Voor groep 4 en alle groepen 5 t/m 8 waar we voor het eerst mee gaan werken en die nog niet de basisvoorwaarden beheersen.
Ssstilte, concentratie, groepsbeleven, kritiek geven, improvisatie, eenvoudige technieken hanteren in spel en opdrachten.

Bekijk projecten

Een mooi gezicht!masker

Vervolg van Mooi zo, blijf bij jezelf. Voor groep 5.
Een masker voorstelling.
Een masker maken, waarmee je in de voorstelling zelf zal gaat spelen.
Uitbreiding van de basisvoorwaarden en het toepassen van de basisvoorwaarden in het bundelen van inzet naar een voorstelling. De verhalen die we gebruiken voor de voorstelling zijn gebaseerd op prentenboeken en fabels

Bekijk projecten

Mooi met elkaar!

Een musical in een theater of buurthuis. Voor groep 5/6/7/8
Een musical is een produkt van samenwerking. De kwaliteit van je musical gaat het publiek zien op de dag van de vertoning.
Het ziet dan iets ‘moois’ of ‘onhandig gepruts’. Om er iets ‘moois’ van te maken, moet je elkaar ondersteunen en helpen. Dan is er geen ruimte meer voor rot-gedrag, dat begrijpt uiteindelijk iedereen.

Bekijk projecten

Mooi wat wij willen!

Een uitwisselingsproject tussen meerdere basis- scholen.Voor groep 7/8 In overleg met de groepen van de verschillende scholen, kiezen kinderen een onderwerp waar zij iets over willen zeggen of dat zij aan de kaak willen stellen. Middels verschillende disciplines als drama, dans, fotografie, schilderen, muziek etc. kunnen zij zich met dat onderwerp uiteenzetten. Uiteindelijk komt er een presentatie/ voorstelling of manifestatie waar alle groepen hun werk aan elkaar laten zien.

Bekijk projecten

Mooi niet, dit is mijn grens!

Een videoproject over wat kinderen wel en niet willen. voor groep 8 Kinderen vormen een t.v. omroep en maken maandelijks een t.v. uitzending, bestemd voor de hele school. Naar buiten treden. Keuzes maken, jezelf laten zien.

Bekijk projecten