En met:

Yn it Skaad fan ‘e Toer

is één van de tweeëndertig manifestaties die in 2018 gaan plaatsvinden in het kader van het project Under de Toer ter gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Fryslân herbergt meer dan 750 kerken.
Under de Toer presenteert 32 bijzondere verhalen, die in één van de kerken zijn geboren. Deze verhalen vormen het vertrekpunt voor manifestaties waarin kunstenaars samenwerken met de gemeenschap. Yn it Skaad fan ‘e Toer brengt één van deze verhalen tot leven.

Yn it Skaad fan ‘e Toer omvat de volgende drie onderdelen:

Muziektheatervoorstelling
in de kerk van Ryptsjerk in het najaar van 2018.

Theatrale wandeling tijdens het Maaitiidsevenenint
De historische dorpswandeling tijdens het Maaitiidsevenemint staat in 2018 in het teken van “ Yn it Skaad fan ‘e toer”, waar we kennis maken Antje van Uilenburgh ( zus van Saskia, de vrouw van Rembrandt van Rijn), haar man Johannes Maccovius, de familie van Antje, de koster en zijn vrouw en andere rollen uit de voorstelling.

Workshops en expositie van en voor de leerlingen van de Alpha-school
Kinderen maken onder professionele begeleiding kennis met beeldende kunst en poezie rondom het thema; “Schaduw en Licht”. Het gebruik van schaduw en licht is kenmerkend voor het werk van Rembrandt van Rijn.
Tijdens het Maaitiidsevenemint en rondom de voorstelling worden de resultaten van de workshops aan het grote publiek vertoond..

-meer weten-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *